Over Joris

Gepassioneerd recruiter, betrokken ondernemer en altijd op zoek naar de beste innovaties om het recruitmentvak te verbeteren. Dat is wie ik ben in een notendop. Veel kennis en ervaring op zak, maar nooit uitgeleerd en altijd open voor de volgende stap. Toen ik het recruitmentvak inrolde, kwam ik er al snel achter dat dit mijn grootste passie is. 

Over Joris

Gepassioneerd recruiter, betrokken ondernemer en altijd op zoek naar de beste innovaties om het recruitmentvak te verbeteren. Dat is wie ik ben in een notendop. Veel kennis en ervaring op zak, maar nooit uitgeleerd en altijd open voor de volgende stap. Toen ik het recruitmentvak inrolde, kwam ik er al snel achter dat dit mijn grootste passie is. 

DIT ZEGGEN ANDEREN:

HOE RECRUITMENT MIJN PASSIE WERD

Van je beroep, je passie maken. Ruim twintig jaar geleden rolde ik, zoals vele recruiters met mij, het vak vanzelf in. In de eerste jaren dat ik in dit vak werkzaam was, kwam ik erachter dat dit beroep ook echt mijn passie is. Mensen een stapje verder helpen in hun carrière en bedrijven ondersteunen bij groei door mensen op een plek te zetten waar ze écht passen. De juiste match maken, dat is wat mij drijft. Ik zie recruitment als mensenwerk en dat is en blijft zo.

Zelfstandig ondernemer

Met flinke kennis en ervaring als onder andere (senior) intercedent, vestigingsmanager, procesmanager en projectmanager, was ik er in 2009 voor mezelf uit om te starten als zelfstandig ondernemer. Ik zou als interim manager aan de slag gaan voor uitzendbureaus. De economische bankencrisis van 2008 had zijn hoogtepunt bereikt, waardoor de vraag ontstond of ik toch niet in loondienst wilde blijven werken. Mijn antwoord was helder: nee.

Zo zat ik aan de keukentafel in februari 2009. Naarstig op zoek naar opdrachten, want die had ik op dat moment nog niet. Maar alle opdrachten werden voor mijn neus vervuld. Ik moet het anders aanpakken. Creatiever zijn. Kwaliteit bieden. Deze periode vereiste mijn doorzettingsvermogen, vertrouwen in eigen kunnen en de bereidheid om te innoveren.

Dat is precies wat ik deed. Ik kwam met creatieve ideeën, nieuwe oplossingen en was veel in contact met mijn netwerk. Met resultaat. Ik kreeg via een contact een vacature aangeboden en mocht deze invullen. Daarnaast sloot ik me aan bij een golfclub en kreeg ik mijn eerste interim opdracht. Tegelijkertijd kwamen er steeds meer vragen over werving en selectie mijn kant op. Zo leerde ik tijdens deze opstartfase veel als ondernemer.

Mijn bedrijven in de recruitmentbranche

Uiteindelijk kwam ik erachter dat het ondernemen precies was wat ik nodig had om mijn carrière verder vorm te geven. De vrijheid om nieuwe ideeën te bedenken, te implementeren en te vermarkten. Dat resulteerde onder andere in de oprichting van verschillende bedrijven. Benieuwd naar deze concepten? Ik vertel er graag meer over:

LEF Recruitment – Koploper en expert in recruitment voor het mkb in de regio’s Midden- en Noordoost Brabant. Met veel plezier, enthousiasme en kunde voert LEF Recruitment het volledige wervings- en selectieproces uit voor relaties en matchen wij de beste kandidaten aan de mooiste vacatures. Ons motto is niets voor niets #WijMatchen.

LEF Green – Een wervings- en selectiebureau voor duurzame specialisten en bedrijven. Bouwend aan de grootste community van duurzame specialisten in Nederland geven we de wereld van morgen vorm. Vanuit het mooie Den Bosch werken we met een betrokken team aan onze missie #WijVerbinden.

LEF Marketeers een recruitment marketingbureau waarmee je als werkgever écht opvalt. Stop met zoeken, start met gevonden worden. Je bouwt aan een unieke positie als werkgever met jouw eigen merk. Met de juiste recruitment marketingacties sta jij als een geliefde werkgever te boek in de markt. #WijBereiken

LEF Groep de verzameling van alle labels van LEF. LEF Groep is de overkoepeling en brengt relatie en kandidaat samen met als doel een duurzame match. #WijRecruiten

Jobstoryz – Het eerste vacatureplatform dat middels video content én een unieke cultuurmatch werkzoekenden en werkgevers aan elkaar koppelt. Als kandidaat krijg je via Jobstoryz écht een goed beeld van hoe een werkgever en de cultuur is. #HappyToWork

Met al mijn kennis en ervaring op het gebied van recruitment, heb ik mijn eigen programma Recruit Insight ontwikkeld – een allesomvattend en allround trainingsprogramma. 

VOLG MIJ OP LINKEDIN