Mijn nieuwe website is bijna klaar

Vanaf eind april ben ik zeker weer in de lucht. Wil je me voor die tijd spreken of sparren over recruitment? Bel, mail of Whatsapp.

DE RECRUITER AAN HET ROER IS UIT!

Ben jij soms het overzicht kwijt in het recruitmentproces? Zie je door de bomen het denkbeeldige bos niet meer? Met De Recruiter aan het Roer ga jij voor een ijzersterk proces waarmee kandidaat en hiring manager tevreden terugkijken op jouw dienstverlening. Je initieert, coördineert en regisseert het proces van A tot Z. Dit boek is ideaal voor de starter die zijn carrière een boost wil geven ėn voor de ervaren professional die een frisse blik kan gebruiken op zijn recruitmentproces.

WORD REGISSEUR VAN HET RECRUITMENTPROCES...

ZO MAAK JIJ HET VERSCHIL

Dat doe je middels verrassend en mensgericht recruitment! Het boek is opgedeeld in 4 thema’s, die ieder een belangrijke fase van het proces zijn. Je hebt met De Recruiter aan het Roer een prachtig framework waarmee je jouw kandidaten en hiring manager optimaal ondersteunt en de beste matches maakt. 

Joris is aan de telefoon terwijl hij naar buiten kijkt

PRE-WERVING

De eerste fase van het proces is bedoeld voor een goede voorbereiding. Hoewel de vacature nog niet live staat, begint jouw werk al wel. In deze fase leer je een goede intake te doen met de hiring manager. Hier achterhaal en bepaal je de werkelijke behoefte van de organisatie waar jij voor werft. Een goed begin is écht het halve werk.

WERVING

Hier is het tijd om herrie te maken - en laat dat nou iets zijn waar ik de afgelopen jaren met veel plezier mee bezig ben geweest. De strategie van de labels van LEF Groep is gebaseerd op zoveel mogelijk herrie maken in de markt. Dat doen we middels stevige teksten, videomarketing en een sterke online aanwezigheid op social media. Ik leer het jou ook!

SELECTIE

Het is belangrijk dat je binnen een relatief korte tijd een kandidaat beter leert kennen. Je wilt de juiste dingen te weten komen, zodat je voor jouw hiring manager de beste match kunt maken. Uiteraard zet je zowel de belangen van de hiring manager als die van de kandidaat naast elkaar. Je bent eerlijk als je een goede match voorziet, maar je bent ook eerlijk als je deze niet voor je ziet. Niemand heeft er iets aan als je niet integer bent en integer recruitment is een van de belangrijkste rode lijnen in dit boek.

Joris juicht terwijl hij naar zijn laptop kijkt

MATCHING

Het einde is in zicht. Maar als je in deze fase niet zorgvuldig te werk gaat wordt er niets beklonken, behalve irritaties. Om tot een goede afronding van het proces te komen hebben we het in deze fase over de inzet van een goed aanbod, een sterk advies voor de onboarding en een goede start voor de hiring manager en de kandidaat.

VOOR EEN GOED PROCES

Recruitment is geen hogere wiskunde, maar wel een vak. Candidate experience, procedure planningen, vacatureteksten en personeelstekorten zijn zomaar een greep uit de onderwerpen waar een recruiter dagelijks mee te maken heeft. Je doet recruitment er niet even bij, het is een belangrijk onderdeel van het succes van een organisatie. In De Recruiter aan het Roer neemt de zeer ervaren Joris Verhoeven je mee door het complete proces. Hij leert je dit proces goed in te richten en nog beter: Joris helpt je als recruiter aan het roer van dit proces te staan. Dankzij dit boek word jij de regisseur, initiator en uitvoerder van het recruitment proces. 
 
Waar voer je uit? Waar zet je aan tot actie? En hoe regisseer je het complete geheel als recruiter? Dit boek is uitermate geschikt voor de startende recruiter die direct een zeer goede basis van kennis wil ontwikkelen. Daarnaast helpt dit boek de ervaren recruiter om zijn of haar kennis te verdiepen over o.a. recruitment marketing, employer branding, gesprekken voeren, het procesoverzicht en vooral uitblinken in verrassend en mensgericht recruitment. 

HOI, MIJN NAAM IS JORIS

Ik (1978) ben ondernemer, kennisexpert en sparringpartner in het recruitmentvak. Ik groeide op in Brabant in een mensgericht en warm gezin. Geen wonder dat het recruitmentvak mij zo heeft gepakt. Ik ben oprichter en bedenker van LEF Recruitment en medeoprichter van LEF Green, LEF Marketeers en LEF Groep. 

Met mijn jarenlange ervaring in het vak weet ik als geen ander hoe een match op een menselijke manier tot stand moet komen en waarmee je blijft opvallen bij de geplaatste kandidaat en hiring manager. Niet voor niets zijn er veel relaties waarmee ik al jaren contact heb. Naast de zakelijke ontwikkeling van de labels van LEF Groep, traint en coach ik met veel plezier vakgenoten naar een strakker en opvallender proces. 

Het is mijn persoonlijke missie om recruitend Nederland wijzer te maken middels inspirerende content, toegankelijke trainingen en toffe producten, zoals dit boek. 

In de media

Werf& publiceerde een artikel over de 7 boeken waarmee jij als recruiter het jaar goed kunt beginnen, met De recruiter aan het roer op #1. 

DIT ZEGGEN ANDEREN

NEEM JIJ DE REGIE?

Vanaf 2024 sta jij aan het roer! Met dit boek zijn jouw skills voor het nieuwe jaar he-le-maal up-to-date en schiet je uit de startblokken. Leer pakkende vacatureteksten te schrijven, opvallen op social media, diepgaande gesprekken te voeren, goede vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven aan jouw hiring manager zodat deze naadloos aansluit op de kandidaat.