Recruit Insight

Voor teams

Wil je groeien als team van recruiters? Dan is de Recruit Insight team editie ideaal voor jou. Het programma wordt dan incompany gegeven. Je krijgt toegang tot de online leeromgeving, maar hebt daarnaast ook live-begeleiding en ondersteuning van Joris. Benieuwd naar hoe zo’n module eruit ziet? Bekijk de video voor een voorproefje.

Wat is recruit insight?

Recruit Insight is een trainingsprogramma voor recruiters. Als team volg je het programma in een groep. Je hebt dan toegang tot 31 online modules, een WhatsApp-groep onder begeleiding van Joris, het hardcover boek en 4 live-trainingsdagen.

WAT JE KRIJGT BIJ RECRUIT INSIGHT:

Academy

Toegang tot 31 modules over pre-werving, werving, selectie en matching.

Handboek

Ieder teamlid dat deelneemt aan de training ontvang een hardcover handboek van Recruit Insight.

Livedagen

4 live-trainingsdagen onder begeleiding van Joris over recruitment & marketing.

WhatsApp

Een WhatsApp-groep om voortgang en vragen met elkaar te bespreken.

Kick-off

Een gezamenlijke online kick-off om het programma te starten en doelen te stellen.

Community

Toegang tot een online community voor met collega recruiters, hr-professionals en marketeers.

Zet jij de volgende stap met jouw team?

reviews

In de pilotfase hebben meerdere professionals het programma gevolgd. Dit is wat ze ervan vonden:

HOE WERKT HET?

Het Recruit Insight incompany programma is ideaal voor een team van recruiters. Je mag als organisatie maximaal 10 personen mee laten doen – er geldt een vaste prijs voor het complete programma van ongeveer 3 maanden. Na akkoord op de offerte starten we met een online kick-off. Hierin bespreken we leerdoelen en ambities.

Vervolgens worden er 4 live-dagen verdeeld over 3 maanden. In deze live-dagen volgen de aanwezige recruiters verdiepende sessies op basis van de bestaande inhoud van Recruit Insight. Dit is ook direct het ideale moment om de theorie naar de praktijk te vertalen.

Jouw recruiters gaan met elk onderdeel van het proces aan de slag: pre-werving, werving, selectie en matching. Dat is dus een behoorlijke opgave! Gelukkig hebben zij ook tussendoor begeleiding via de WhatsApp-groep. Naast de live-dagen en groepscoaching, krijgen de deelnemende recruiters ook toegang tot het online programma voor zelfstudie.

Joris is bezig met zijn telefoon (iPhone)

DE 4 THEMA'S VAN RECRUIT INSIGHT:

PRE-WERVING

Leg een onmisbare basis voor jouw recruitmentproces. In dit thema leer je alles over de juiste voorbereidingen, zodat je uit de startblokken vliegt wanneer de wervingscampagne begint.

Werving

Tijd om daad bij woord te voegen en de juiste kandidaten aan te trekken. Creëer een sterke (online) aanwezigheid voor jouw vacatures en relaties en vind, bind en match de ideale kandidaat van jouw relatie.

Selectie

Wanneer er voldoende kandidaten zijn die jou geschikt lijken voor de functie, ga je de selectiefase in. Tijdens deze fase ga je aan de slag met het selecteren van de kandidaten of ondersteun je de relatie / werkgever hierbij.

MATCHING

Verzilver jouw harde werk in een arbeidsovereenkomst tussen relatie en kandidaat! Ook in de laatste fase ben jij als recruiter nodig om het proces in goede banen te leiden. Sluit af met het evalueren van het proces.

Joris is aan het bellen en kijkt lachend het raam uit

HOI, MIJN NAAM IS JORIS

Meer dan 20 jaar geleden rolde ik het recruitment vak in. Daar ontdekte ik dat recruitment mijn grootste passie is. Met jarenlange ervaring vanuit talloze invalshoeken startte ik uiteindelijk mijn eigen wervings- en selectiebureau: LEF Recruitment. Een expert en koploper op het gebied van recruitment voor het mkb in de regio Den Bosch.

Het team van recruiters breidde zich al snel uit. Ik nam de eerste avond recruiter van Nederland aan en dat bleek later ook mijn compagnon te worden voor LEF Green. Een wervings- en selectiebureau voor bedrijven die werken aan de wereld van morgen. In de jaren die volgden, werden LEF Recruitment en LEF Green een begrip binnen hun branches en breidden de teams van LEF behoorlijk uit.

De groei van de labels leidde tot het ontstaan van LEF Groep: de overkoepeling van alle labels van LEF waar relaties en opdrachtgevers de handvatten krijgen voor een stevig recruitmentproces, operationele ondersteuning bij werving & selectie én de mogelijkheden tot het ontwikkelen van hun employer brand. Want recruitment is marketing en zonder ben je verloren in een krappe arbeidsmarkt.

Met dit gedachtegoed stond ik ook aan de oprichting van LEF Marketeers: een bureau voor employer branding en recruitment marketing. De labels van LEF vormen daarmee een perfecte basis om innovatieve thema’s binnen recruitment te implementeren. En laat dat nou net een van mijn andere passies zijn. Thema’s zoals het curriculum future, de omgekeerde referentie en recruitment marketing zijn vaste onderdelen van de werkwijze van LEF en daarmee goed geïmplementeerde innovaties binnen het vak.

Het is mijn missie om recruitend Nederland te inspireren. Hen wijzer te maken, aan te zetten tot actie en te begeleiden in hun carrière. Met Recruit Insight heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld tot een recruitment raamwerk: volg dit programma en zet de volgende stap als recruiter!

DE ANDERE EXPERTS

Leon is de presentator van Recruit Insight! Al jarenlang verrijkt hij de theaterwereld met zijn acteer- en presentatie kunsten. Als razende reporter van LEF Recruitment en LEF Green bezoekt hij wekelijks de gaafste bedrijven om hier werkenbij-video’s en -vlogs te maken. Een creatieve duizendpoot is hij zeker: Leon schrijft, presenteert, acteert, spreekt, faciliteert, traint en weet altijd zijn publiek te raken met zijn passie.

Nikki zit op bank en kijkt in de camera

Enthousiasme is besmettelijk, dat bleek wel toen Joris en Nikki elkaar leerden kennen. Nikki is marketeer en copywriter, maar ontwikkelde sinds de kennismaking met Joris ook een grote passie voor recruitment marketing & employer branding. In het programma legt ze de marketingkant van recruitment uit, zodat je ook als recruiter de juiste marketing skills aanleert.

reviews

In de pilotfase hebben meerdere professionals het programma gevolgd. Dit is wat ze ervan vonden:

DIT IS WAT JE KRIJGT

 • Een groepsprogramma voor 10 recruiters;
 • Een online kick-off om het programma te starten;
 • 3 maanden on- en offline begeleiding van jouw team;
 • Een WhatsApp-groep voor jouw recruiters voor de voortgang;
 • Toegang tot de online variant van het programma voor zelfstudie;
 • Toegang tot de online community met collega recruiters;
 • Een theoretisch maar ook praktisch programma;
 • Voor iedere collega een hardcover handboek;
 • 4 live-dagen tijdens het programma.

DIT IS WAT HET JE OPLEVERT

 • Je bent onwijs goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen recruitment. Het programma is geen trendwatching, maar is wel ingestoken op de actualiteit van de huidige arbeidsmarkt. Daarom leer je meer over recruitment marketing, toekomstgericht werven en advies geven over de gehele breedte van het proces;
 • Toegang tot een netwerk van enthousiaste collega recruiters in de community. Hierdoor kunnen jullie elkaar goed ondersteunen, helpen en zien groeien. Uit de live-trainingen bleek dat hier veel behoefte aan was onder vakgenoten;
 • Recruitment kan niet meer zonder marketing. Dat betekent dus ook dat je na het programma niet alleen je recruiters skills hebt verbeterd, je hebt ook echt een inhoudelijke schat aan kennis opgedaan over marketing;
 • Je bent voor zowel kandidaten als relaties nog waardevoller geworden omdat je met Recruit Insight een giga goede basis onder jouw proces en skills legt. Daar plukken zij de vruchten van en dat ga je in de praktijk zeker merken;
 • Het is geen volledig online programma dat je afgesloten volgt: dankzij de buddy korting, de online community, live-trainingen en individuele coachsessies doe je het niet alleen maar wordt je op een professionele manier ondersteund.

VEELGESTELDE VRAGEN

Iedere deelnemende recruiter van jouw team krijgt een eigen account. Deze recruiter kan dus op elk gewenst moment starten en leren in de online leeromgeving. Uiteraard is het wel de bedoeling dat zij bepaalde modules volgen ter voorbereiding op de live-dagen.

De video’s zijn zeer praktisch van aard en actiegericht (maximaal 10 minuten). Reken er echter wel op dat je ook aan de slag gaat met de besproken theorie. Denk bijvoorbeeld aan het maken van de opdrachten, het aanscherpen van je proces en het spreken van zowel relaties als kandidaten. Het kan dus zomaar zijn dat je met een module 1 – 2 uur bezig bent. Houd hier rekening mee, zodat je alles uit het programma haalt!

De live-dagen zijn van 9 tot 17 uur met daartussen tijd voor een lunch en de nodige pauzes. Afsluitend zullen we vaak nog eventjes kletsen met elkaar. Deze dagen vinden 4 x plaats binnen 3 maanden tijd. Het programma is zeer praktisch van aard, maar houd er dus zeker rekening mee dat dit wel de benodigde tijd kost.

Je krijgt daar vanzelf bericht over.

Nee. Het programma is erg uitgebreid en allesomvattend. Voor startende recruiters betekent dat een mooie start van je carrière. Ervaren recruiters hebben waarschijnlijk meer baat bij de verdieping die dit programma geeft: scherp bepaalde onderdelen van het proces aan en verdiep je in vernieuwende thema’s zoals het curriculum future of recruitment marketing.

Je krijgt daar vanzelf bericht over.

Nee. De inhoud van Recruit Insight is specifiek gericht op de inhoud van het recruitment vak en uitvoerig getest op recruiters en hr-professionals uit verschillende branches. Je kunt dus als professional uit iedere branche meedoen aan het programma.

Je krijgt daar vanzelf bericht over.

Zeker. Je krijgt namelijk toegang tot de besloten community. In deze community komen professionals uit heel het land samen om online het leukste vak ter wereld te bespreken. Toegang krijg je gratis bij deelname aan Recruit Insight.

Je krijgt daar vanzelf bericht over.