De verschillen tussen een werkgeversclip en een werkgeversfilm

Hoe leeft videocontent binnen jouw marketing- en wervingsstrategie? Bij ons staat video hoog op de lijst van prioriteiten. Met video heb je de ideale combinatie van bewegend beeld en geluid, waardoor je krachtig een boodschap overbrengt. Met de inzet van video kun je aan verschillende vormen denken. In mijn blog van vandaag duik ik dieper in op de werkgeversclip en de werkgeversvideo.

We hebben de afgelopen maanden behoorlijk wat keren voor de camera gestaan als team. Zo maakten we voor ieder teamlid van LEF Recruitment en LEF Green een cover story voor op LinkedIn. Dit is een nieuwe functie waarmee je achter jouw profielfoto een korte video plaatst ter introductie. Heel gaaf om direct het contact persoonlijk te maken. Ben je benieuwd naar de video’s van #TeamLEF? Ik vind onze video’s erg goed geworden.

Naast de video’s voor LinkedIn, maakte ik een aantal video’s voor het platform van Expert in Recruitment. Zo schoot ik een video over het curriculum future, waarin ik vertel over mijn fascinatie voor dit selectiemiddel en mijn missie binnen recruitment. Daar heb ik veel positieve reacties op gekregen, dus missie geslaagd lijkt mij!

Ik heb ambitieuze plannen voor Expert in Recruitment. Ik wil niet alleen dat het een kennisplatform is, maar dat het ook een netwerk van experts wordt. Dat betekent dat ik na dit idee direct mijn vaste video producer Patrick van Cinefy belde, om nieuwe video’s te maken. Video’s voor de introductie van de eerste experts die het netwerk van Expert in Recruitment versterken. Zo kun jij op het platform altijd terecht met jouw vraagstukken over recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en hr.

Voor Expert in Recruitment hebben we dus ook video’s gemaakt, die onlangs verschenen zijn op ons YouTube-kanaal. We timmeren hard aan de weg om dit netwerk van experts te introduceren en ik kijk enorm uit naar de reacties wanneer de profielen klaar zijn voor publicatie. Alsof het nog niet genoeg was, verscheen ik weer een keer voor de camera…

Een werkgeversclip

Ik maakte namelijk een werkgeversclip voor LEF Recruitment. Met een werkgeversclip geef je een korte rondleiding door een bedrijf. Tijdens deze clip komt meestal maar één persoon aan het woord. Dit kan een directeur, manager of andere werknemer zijn.

Bij de werkgeversclip is het belangrijk om te benoemen dat deze video om een eerste indruk gaat. Wie werkt er? Hoe ziet het bedrijf er aan de binnenkant uit? En wat voor mogelijke sfeer kun je al proeven als kijker? De werkgeversclip is eigenlijk een light variant op de werkgeversfilm.

De werkgeversclip is ideaal voor het korte, snelle contactmoment met potentiële kandidaten voor jouw bedrijf. Je deelt deze clip bijvoorbeeld via LinkedIn, Facebook of YouTube. Deze clip kan dienen als een opwarmer, zodat je later over kunt schakelen naar een meer verdiepende video, zoals de werkgeversfilm.

Een werkgeversfilm

De werkgeversfilm is een uitgebreidere video. In deze video maak je een diepere sprong in het bedrijf. Hier komen namelijk ook kernwaarden, sfeer en bedrijfscultuur breed aan bod. Je hebt de ruimte om meerdere collega’s aan het woord te laten. Die collega’s vertellen graag wat deze werkgever nu zo uniek maakt. Op die manier hopen ze natuurlijk jou te inspireren om te solliciteren bij dit bedrijf!

Bij een werkgeversfilm is het belangrijk dat je de tijd en ruimte geeft om uit te leggen hoe de kernwaarden zich uiten, binnen het complete bedrijf of een specifieke afdeling. Hiermee geef je een kijkje in de keuken alsof je een kandidaat een rondleiding zou geven. Daarmee is de werkgeversfilm het ideale instrument om zeer geïnteresseerde kandidaten mogelijk over de streep te trekken om te solliciteren.

Aan de slag met video

We zijn er bij LEF Recruitment en LEF Green van overtuigd dat het belangrijk is om met video te werken. Het geeft je bedrijf een gezicht. De combinatie van bewegend beeld en geluid maakt het communicatieproces persoonlijker en ook sfeervoller. Dat heb je nodig tijdens de wervingsfase voor een vacature. Ik heb zelf al het e.e.a. gezegd over de waarde van videocontent voor jouw werkgeversmerk.

Toch benoem ik graag nog vijf voordelen van videocontent op een rij:

1. De huidige generatie weet niet beter

2. Video’s vergroten de vindbaarheid

3. Ultieme manier om de sfeer en bedrijfscultuur over te brengen

4. Een persoonlijke touch

5. Video’s werken goed voor campagnes

Benieuwd naar mijn onderbouwingen van deze redenen? Ik schreef al eerder een uitgebreid artikel over de voordelen van videocontent. Vanuit LEF Recruitment is het vastleggen van een werkgeversclip of -film een extra toevoeging op onze service. Wil jij hier als werkgever ook mee aan de slag zodat je jouw werkgeversmerk nóg krachtiger op de kaart zet? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen.